Порівняння
Додайте товари для порівняння
Графік роботи:

Будні: 9:00-18:00 | Субота, Неділя - вихідні

 

0
Мій кошик

Замовити каву без кофеїну

Сортування:
спочатку дешевше за назвою за популярністю

Кава без кофеїну

Коли хтось дізнається про те, що кава може бути без кофеїну, то у них відразу виникає безліч питань. Яка вона на смак? Як вона виглядає? Чи відрізняється від звичайної кави? Чи корисна вона? І багато інших. Далі в статті ми постараємося відповісти на всі ці питання.

Відсутність в каві кофеїну не робить його чимось "іншим", просто крім обсмажування, зерна також пройшли процес видалення кофеїну. На даний момент жодна технологія не здатна видалити 100% кофеїну з продукту, щоб кава залишився такою ж смачною. Але знизити вміст кофеїну до десятих одного відсотка - запросто. Таким чином, коли ви вип'єте чашку ароматного напою, то ви отримаєте всього 3 мг кофеїну замість 80-90 мг в звичайному напої. Таку каву зазвичай називають decaf (декаф)

Як з'явилася Кава декаф?

Понад 100 років тому в 1903 році перший раз люди спробували новинку - каву без кофеїну. Це сталося в місті Бремен. Людвіг Розеліус і Карл Віммер - підприємці, які займались продажем кави провели експеримент. Кавові зерна, які раніше потрапили в аварію корабля були повністю зіпсовані морською водою, проте в лабораторії умільців кава була промита і обсмажена. На подив всього персоналу смакові якості особливо не постраждали, тільки кава перестала бадьорити. Спочатку така кава не користувалося популярністю, тоді бізнесмени вигадали хитрий план і скористалися основною перевагою відсутності кофеїну - нешкідливість для сердечників і вагітних. Ось так і почалася історія декафа.

Віммер і Розеліус продовжили свої експерименти в лабораторії і в результаті процес був поставлений на комерційні рейки. Для обезкофеінюванія кави використовується бензол і сольовий розчин. Ця технологія була навіть запатентованна через 3 роки в Сполучених штатах Америки. Зараз звичайно ж бензол вже не використовується, так як він визнаний небезпечним для здоров'я людини.

Як видаляють кофеїн з кави?

В даний час кофеїн прибирають за допомогою різних розчинників. Попередньо обробивши зерна теплою або гарячою водою або парою, їх поміщають в розчин, який видаляє непотрібний елемент. Найчастіше використовується нетоксичні дихлор-метан або етилацетат. Такий метод називається прямим або "європейським"
Другий спосіб вважається більш дорогим. У ньому застосовується технологія SWISS WATER "швейцарська вода" - екстракт зеленої кави або витяжка з води без кофеїну. Зерна опущені в таку воду, передають їй майже весь кофеїн, а решта корисних речовин залишаються без змін.
Третій і найскладніший метод це видаляти кофеїн за допомогою вуглецю (CO2). Зерна обробляють паром і поміщають в ємності під тиском, які заповнені газом. Газ виступає, як розчинник.
У всіх трьох випадках кава залишається такою ж смачною, як і з кофеїном і зовні нічим не відрізняється від звичайної.

Хто п'є каву без кофеїну?

-кофемани, які за станом здоров'я не можуть сповна насолодитися чашечкою кави.
-Любителі кави, які люблять випити кави ввечері перед сном :)

Кава в якій немає кофеїну, це не як безалкогольне пиво! Вона все одно користується великою популярністю, тому що її смак практично не змінюється. Для того щоб кава залишалася такою ж ароматною після виснажливої ​​процедури видалення кофеїну використовують зерна арабіки, так як вони спочатку йдуть з більш сильним ароматом і меншою кількістю кофеїну. Найпопулярніші суміші робляться з арабіки Коста Ріки, Перу і Гватемали. Кава виходить м'якою, рівною, насиченою і з фруктовою кислинкою. У декафі нотки фруктів завжди відчуваються трохи сильніше ніж в звичайній каві.

Де купити кава без кофеїну?

У нашому магазині В Києві кава без кофеїну представлена багатьма брендами. Наші співробітники допоможуть обрати саме ваш варінт. А супер щвидкий кур'єр доставить ваше замовлення прямо до дверей вашого дому або офісу. Так само є кава в капсулах без кофеїну, вони допоможуть швидко і зручно приготувати ваш юлюбленний напій вранці. 

Вгору