Кількість
|
Вартість
|
||
|
Червоний чай Teahouse називають також оолонгом або улуном. Це в перекладі з китайської означає «Чорний Дракон». Червоний чай проходить повний технологічний ланцюжок виготовлення.
Зав'ялення – Скручування – Повна ферментація – Сушіння
Оолонг займає проміжне місце серед неферментованого зеленого чаю та повністю ферментованого чорного. Ступінь ферментації класичного оолонгу 40-50%. Цей чай найчастіше виробляють із зрілого листя (а не з молодого), що збирається з дорослих чайних кущів.
Зовнішній вигляд і характеристики улунів сильно залежать від технології та конкретного ступеня окислення, але всі улуни мають дуже характерний смак, який не дозволяє сплутати їх з іншими видами чаїв.
Заварювання улунів – дуже делікатний процес, т.к. сильно залежить від сорту улуна, точніше від ступеня його ферментації. Якщо улун мало ферментований, наприклад, близько 20-30% як китайський сорт White Oolong (Білий Оолонг), то умови його заварювання найближче до заварювання зеленого чаю - гаряча вода (не окріп, а 60-80 град.!), час заварювання 1-3 хв. Сильно ферментовані улуни, як-от Tie Kuan Yin King (Королівський Ті Гуаньінь), заварюються трохи довше: 2-5 хв.
Teahouse – українська чайна компанія. Вона заснована у 1996 році як дистриб'ютор чаю. Швидко набрала обертів і стала однією з найкращих в Україні. Накопичивши достатньо досвіду, у 2006 році вона зареєструвала свій власний бренд – Teahouse. Партнерство з відомими плантаціями Цейлону, Китаю та навіть Японії дає доступ до якісної сировини.
Компанія постійно розширює асортименти. Вони можуть похвалитися як традиційними зеленим та чорним, так і екстравагантними етнічними чаями, наприклад масалу та сінчу. Крім цього, Teahouse не боїться експериментувати - постійна розробка та створення нових купажів та цікавих сумішей роблять їх асортимент ще цікавішим та унікальнішим.