Brayval-coffe працює для Вас і доставляє замовлення в штатному режимі!
0Порівняння товарів
Графік роботи:

Будні: 9:00-19:00 | Субота: 11:00-16:00

 

0
Мій кошик

Кава в капсулах

Чому кава в капсулах?

Кава в капсулах - відмінний спосіб насолоджуватися улюбленим напоєм, який не втрачає своїх властивостей під час зберігання. Насичений аромат, багатий смак, стійка пінка - все це отримують любителі кави під час приготування в кавомашині.

Фото кави в капсулах La Coffina NESPRESSO в магазині Brayval-Coffee

Трохи історії про кавові капсули

Прототипом для перших кавових капсул став паперовий пакетик - приблизної такий же, який використовується до сих пір для заварювання чаю. Але такий винахід не став таким популярним, як очікувалося. Приготовану мелену каву в турці відрізнялася багатим смаком і ароматом, а кавова суміш в паперових пакетах після заварювання була досить прісної. Крім цього, терміни зберігання сильно зменшувалися.

Інноваційні кавові капсули з'явилися в 1978 році, але тоді такі невеликі порції були призначені для стандартного способу заварювання. Згодом з'явилися кавові машини, використання капсул стало поширюватися далі.

Істотний прорив стався в 1998 році, коли компанія Nespresso (Неспрессо) випустили капсульовану каву, призначений спеціально для роботи з кавовими машинами. Продукт отримав всесвітнє визнання, а також значно піднялися показники продажів кавоварок для приготування кавових напоїв з капсул. Чудова і приємна кава в капсулах купити її означає зробити правильний вибір у сторону якості і зручності!

Як обрати капсули, або які капсули підходять саме вам, читайте у статті:

Ви купили кавоварку, але не знаєте, які капсули до неї підходять? Не біда! Ми розповімо, як вибрати капсули для кавомашини

Як виготовляється кава в капсулах?

Кава в капсулах являє собою напій, приготований з натуральних обсмажених кавових зерен. Тонкість полягає в тому, що кавову сировину поміщають в зручні для використання невеликі ємності.

Приготування кави в капсулах проходить в кілька етапів.

  1. Попередньо смажені кавові зерна подрібнюються спеціальним пристроєм до необхідної консистенції, придатної для приміщення в капсули.
  2. Корпус для капсул виробляється з міцного спеціального пластика або алюмінію.
  3. Мелені кавові зерна засипають в капсули і запечатують для збереження аромату і смакових якостей.
  4. Готову капсулу необхідно помістити в кавоварку, де напій готується під тиском гарячої води.

Зверніть увагу, що готувати такий напій можна тільки з використанням спеціальних кавових апаратів. У таких машин є пристосування, яке проколює верхню і нижню частину ємності з меленими зернами. Після цього вміст капсули перемішується завдяки сильному повітряному потоку.

Нижня частина капсули розкривається для того, щоб туди під сильним тиском надходив окріп. Отвір угорі дозволяє готовому напою виливатися в чашку. Матеріалом для капсульованої кави служать обсмажені і мелені зерна, але співвідношення сортів виробники практично ніколи не вказують.

У більшості випадків кавовий напій має ще і багатий аромат: нотки карамелі, шоколаду, ванілі, фруктові нотки. Звичайно, кава без ароматичних добавок таким яскраво вираженим букетом не відрізняється. Виробники в капсули можуть додавати і ароматизатори, щоб чашка улюбленого напою була ще смачніше.

Від чого залежить якість капсульованої кави?

Смак кави в капсулах варіюється від виробника до виробника. Якість напою в першу чергу залежить від кавової сировини, його обсмажування і помелу. Щоб не розчаруватися в капсульному варіанті, рекомендуємо звертати увагу на ряд чинників.

  1. Ціна

Вартість не повинна лякати в буквальному сенсі своєю дешевизною. Підозріло недорогі варіанти зазвичай виробляють з дешевої сировини, у якого немає ні аромату, ні благородного смаку. В цьому випадку приказка «Скупий платить двічі» виправдовує себе: неякісний напій нікому не принесе задоволення.

  1. Якість кавових зерен

Чим гірше за своїми властивостями кавові зерна, тим гірше кінцевий продукт в капсулах. Тому варто звертати увагу тільки на ті компанії, які співпрацюють з кращими виробниками кавових зерен. Тільки в такому випадку можливий дійсно якісний продукт з шикарним букетом ароматів.

  1. Якість обсмаження

Всі виробники закуповують зелені кавові зерна, які тільки потім піддаються обсмажуванні. Від ступеня обсмажування багато в чому залежать смакові і ароматичні властивості готового напою. Недобросовісні виробники приділяють цьому фактору занадто мало уваги.

Є ще одна категорія виробників, які працюють з вже повністю готовою сировиною - її залишається тільки перемолоти для приміщення в капсули. Завдяки такому підходу напій виходить дуже якісним і насиченим за своїми смаковими характеристиками.

  1. Матеріал виготовлення капсули

У більшості випадків кавові капсули виробляються з алюмінію або пластику. Справжні поціновувачі кави рекомендують уникати пластикових контейнерів: пов'язано це з тим, що синтетичний матеріал додає смаку і аромату сторонні неприємні нотки. З алюмінієм такі проблеми виключені.

Щоб не придбати фальсифікат, рекомендуємо звертати увагу на всі перераховані вище правила. Саме вони дозволять підібрати якісний кавовий продукт, який буде дарувати тільки позитивні емоції.

З чого виробляються капсули?

Зазвичай капсули містять до 9 г кави, в них додають спеціальний безпечний для людського здоров'я інертний газ, який запобігає процес окислення. Щоб кава довше зберігала свій смак і аромат, капсула повністю герметична, завдяки чому готовий продукт зберігається набагато довше.

На терміни зберігання також впливає склад купажу і сам матеріал упаковки. Експерти говорять про те, що при дотриманні всіх правил - терміни зберігання можуть становити від 8 місяців до року або навіть більше. Така особливість робить каву в капсулах дещо краще, ніж звичайний мелений продукт, що зберігається в пакеті: він з часом втрачає свої ароматичні та смакові якості.

Капсули для кави можуть виробляти з цілого ряду матеріалів.

  1. Полімер і пластик

Для створення капсул для кави використовується особливий полімер, який позбавлений шкідливих для людського здоров'я складових. Їх можна утилізувати разом з побутовим сміттям, так як ніякої шкоди навколишньому середовищу вони не приносять. Матеріал досить практичний.

  1. Алюміній

Погляди на алюміній у експертів відрізняються. З одного боку, існує науково доведена точка зору, яка базується навколо шкоди іонів алюмінію. Вони проникають в харчові товари і можуть завдати істотної шкоди організму. При цьому алюмінієва фольга все ще широко використовується в промисловості в якості досить практичного пакувального матеріалу.

З іншого боку, пластикові контейнери можуть надавати каві специфічний присмак, через що такий напій вживати вже не захочеться. Багато поважаючі себе виробники запустили формування капсул, які мають спеціальний захист від проникнення шкідливих іонів.

  1. Комбіновані контейнери

Щоб зробити ємності для зберігання і заварювання капсульного напою, багато компаній вирішили поєднувати алюміній і полімер, а також додавати і пресований папір. Не можна сказати, що це самий практичний варіант. Верх капсули виготовляється з фольги: коли його протикає автомат, всі шкідливі речовини проникають в напій.

Утилізувати такі ємності разом зі звичайними побутовими відходами не вийде. Розкладаються такі контейнери дуже довго, що завдає істотної шкоди навколишньому середовищу.

Переваги кави в капсулах

Незважаючи на всі перераховані вище особливості, кава в капсулах залишається досить популярним продуктом, якому віддають перевагу мільйони кавоманів. Чому? На то є дуже багато причин.

Капсульна кава зберігає свій аромат і смак протягом довгих місяців, чого не можна сказати про мелену або зернову каву. Весь букет відтінків починає зникати вже через пару тижнів після того, як упаковка була відкрита.

На приготування якісної кави з капсули у кавомашини йде близько однієї хвилини. Для цього потрібно помістити ємність в апарат, поставити чашку в спеціальний піддон, вибрати режим приготування і натиснути на кнопку запуску.

Від любителя ароматного напою не потрібно знань ідеальних пропорцій: кава вийде смачною незалежно від того, хто її приготував. Тепер насолоджуватися ароматним і смачним гарячим напоєм можна і у себе вдома.

Капсульна продукція значно спрощує процес використання кавоварки. Немає необхідності постійно змінювати фільтри або мити прилад, досить просто вилучити використану капсулу. Для приготування таких напоїв необхідно купувати спеціальні капсульні кавомашини, які підходять як для дому, так і для офісу. Ряд моделей має також і додаткову функцію приготування смачного чаю.

Привертає увагу кавоманів в капсульній каві ще й багатство смаків. Крім стандартного еспресо, на вибір пропонується безліч інших варіантів - капучіно, лате, ристретто, рецепти без кофеїну і багато інших. Залежно від виробника, на ринку можна знайти від 9 до 16 різних варіацій улюбленого напою.

Недоліки капсульної кави

Але є у кави в капсулах і кілька істотних недоліків.

  1. Капсули необхідно підбирати відповідно до бренду кавової машини

Виробники капсульної кави виготовляють продукцію під певні кавові апарати. Саме тому перед покупкою товарів варто детально ознайомитися з сумісністю.

  1. Висока ціна

Якщо порівнювати вартість якісної зернової кави і капсульної, то другий варіант виявиться в середньому в два рази дорожче.

  1. Прив'язка до певної фірмі

Після покупки кавової машини, розрахованої на роботу з капсулами, доведеться вибирати капсули від певних фірм виробників, рекомендованих для роботи з апаратом.

Де купити каву в капсулах в Києві?

Ми постаралися зробити для вас добірку найпопулярнішої кави в капсулах від найвідоміших у всьому світі виробників кавових напоїв. У нас в каталозі представлено більше 100 найменувань за найвигіднішими цінами. Швидка доставка нашого магазину - кави в капсулах по Києву і всій Україні, не залишить вас без улюбленого кавового напою, приготованого з капсул.

Сортування:
Вгору