Порівняння
Додайте товари для порівняння
Графік роботи:

Будні: 9:00-18:00 | Субота, Неділя - вихідні

 

0
Мій кошик

Ріжкові кавоварки DeLonghi

Сортування:
спочатку дешевше за назвою за популярністю

Рожкові кавоварки

Кавоварки ріжкового типу можуть називатися по-різному, хтось їх називає ріжкові кавоварки, а деякі навіть ріжковими кавомашинами. Це найпоширеніші кавоварки для приготування напоїв на основі оригінального еспресо. Такі кавоварки використовуються вдома, в невеликих офісах, невеликих підприємствах, в загалі там, де не потрібно купувати велику і дорогу кавоварку.
Відразу ж поясню: поняття кавомашина в цій статті трохи недоречно, тому що воно має на увазі хоча б якусь автоматичну дію або помел кавових зерен. Але так вже повелося, що багатол юдей їх називають ріжковими кавомашинами, тому я піддамся загальним бажанням. І так будемо іноді вважати, що професійна постова ріжкова кавоварка, те ж саме що ріжкова кавомашина.

Кому підійде ріжкова кавоварка

Так як всі ріжкові кавоварки призначені для приготування виключно еспресо і напоїв на його основі, то відповідно вона підійде для любителів "швидкої" кави. Тому їх так само називають еспресо-кавоварками. Тому якщо вам більше подобається кава з крапельної кавоварки або кави по-турецьки, то скажу відразу, приготувати на кавоварці з ріжком щось схоже не вийде, а якщо і вийде, то буде витрачено занадто багато сил.
Але все ж, наших рожкових кавоварок буде цілком достатньо, щоб виварити ароматну і смачну каву.
Відмінною рисою будь-якої рожкової кавоварки це звичайно ж сам ріжок. Простими словами це контейнер з ситом, в який ви кладете мелену каву або монодозу і проганяєте через нього гарячу воду, тим самим виварюючи каву. Для зручності до нього прироблена рукоятка.

Які бувають ріжкові кавоварки

Основний параметр, який можна виділити серед кавоварок з ріжком це тиск в системі і спосіб його нагнітання.
1. Кавоварки, в яких відсутня помпа ще називають просто бойлерні. Дуже прості конструктивно. У них встановлено бойлер з теном. Тиск створюється за допомогою елементарних законів фізики: вода нагрівається, утворюється пара і вона витісняє воду шляхом найменшого опору - через клапан і наш ріжок з кавою. Через свою просту конструкціу кавоварки вичавлюють максимум 4 бари, а частіше за все не більше 2. Тому кава в них "так собі", максимум на що вони здатні це зварити міцненький американо або дуже слабенький еспресо.

2. ріжкові кавоварки з помпою, де тиск створюється спеціальним насосом. Помпові кавоварки створюють тиск від 8 до 15 бар, що звичайно ж позначається на напої в кращу сторону. Такі кавоварки діляться ще на дві групи за типом насоса.
2.1. Простий або домашній варіант. У таких кавоварках встановлюється невелика вібраційна помпа. Працює вона за допомогою коливання так званого пістона в самій помпі. Не будемо вдаватися в деталі, якщо комусь буде цікаво, загугліть "пристрій і принцип роботи насосів вібраційного типу".
Такі помпи застосовуються в дуже великій кількості кавоварок, кавових апаратів, як в рожкових так і в автоматичних. Як на дорогих так і на бюджетних. У них є свої плюси і мінуси. Позитивний момент це ціна і розміри, на відміну від ротаційного насосу, а негативний це непостійний тиск через вібрації. З огляду на то, що в кавоварках з ріжком і так багато спрощень, то на таку помпу цілком можна закрити очі.
2.2. Кавоварки з професійної помпою (насосом). У таких апаратах дуже коштовна ротаційна помпа з мотором. У ній відбувається швидка ротація води в гідротракті. Грубо кажучи насос постійно черпає нову дозу води і робить це так швидко і рівномірно, що тиск виходить стабільним і рівномірним. Рівномірний тиск дуже важливий фактор для варіння кави. Чим стабільніший тиск тим краще буде наш еспресо. Ці помпи громіздкі і коштують не дешево. Тому застосовуються тільки в професійному обладнанні, яке ставити в кав'ярні і ресторани. Рідко дуже великі кавомани використовують професійне обладнання в дома, через його дорожнечу.

3. Дуже професійний клас рожкових кавоварок - леверні кавоварки. Вимагають професійного бариста з високим рівнем умінь і вкрай складнє налаштування  помолу і обладнання. Тут все максимально заточене на механічну роботу бариста. Він повинен самостійно видавлювати тиск величезним ручним важелем. Це вимагає невеликих зусиль, але дуже точних рухів. Таке обладнання не сильно затребуване в Україні і великого досвіду у мене немає. Тому я не буду на ньому довго зупинятися.

Давайте я розповім детальніше про масові варіанти - про домашні кавоварки з ріжком. Як вибрати ріжкову кавоварку?

Їх реально тисячі різних. Величезна безліч брендів і своєрідних властивостей. Для того щоб розібратися в цьому питанні, я розповім трохи о нутрощах і зовнішніх аспектах кавоварок.
- Кожна така машинка оснащується баком для води. Баки для води відрізняються формою - чисто візуальний нюанс. Бувають різного об'єму, найчастіше для дому вистачає в будь-який машинці. Найголовніше в баку це матеріал з якого він зроблений. У китайських дешевих моделях він виробляєтся з низькоякісного пластика, який дає присмак, запах воді, а та в свою чергу - нашому напою. В добавок дешевий пластик негативно може впливати на організм людини. Тому намагайтеся вибирати більш якісне обладнання.
- Як ми вже знаємо в більшості випадків у нас стоїть вібраційний насос і найчастіше це помпа Ulka або CEME. Вони надійні, довго працюють і встановлюються на 90% всього устаткування. Виробникі регламентують тиск від 8 до 15 бар, але реально вони якраз видають потрібні нам 8-9 бар.
- дуже важливий елемент в кавоварці це звичайно ж нагрівальний тен. Це може бути як бойлер з теплообмінником, проточний термоблок так і накопичувальний бойлер.
Накопичувальний бойлер з маленьким об'ємом або термоблок більш економні варіанти. З бойлером струмінь води подається більш рівномірно і з однаковою температурою. Термоблок може подавати воду у великих кількостях, але струмінь буде трохи різної температури (відрізнятися на 1-2 градуси) і не такий рівномірний. Бойлер з теплообмінником або накопичувальний бойлер великого обсягу вважаються вже більш професійними елементами. Вони працюють рівномірно і можуть довго подавати необхідну кількість гарячої води.
- далі зверніть увагу на самі ріжки. Вони розрізняються за типом матеріалу, бувають пластмасові або металеві. Останні звичайно ж краще. Вони бувають різно діаметра від 50 до 58 мм. Тут умовно чим більше розмір, тим краще. Для ріжків діаметром 58 мм найпростіше придбати запасні або змінні частини.
- тип управління впливає на зручність використання обладнання. Основна відмінність це чи є можливість запрограмувати кнопку на певну кількість води або кожен раз вам в ручну доведеться натискати кнопочку, щоб зупинити подачу води. У наш час практично всі кавоварки мають автоматичне керування. Цей пункт можна розглядати тільки як додатковий бонус, а не основний аспект.
- останнім часом стали з'являтися кавоварки з автоматичними капучинатором, які допоможуть приготувати лате або капучіно. Це буде гарним плюсом для коваманів, які люблюьб лате і капучино. 
- ну і найрідкісніші і не значні плюси, які можуть бути в кавоварці: додатково встановлений триходовий клапан, який дозволяє миттєво зупинити подачу води і тим самим миттєво осушити вміст ріжка. Це полегшить спорожнення самого ріжка. Електронний датчик контролю температури в бойлері буде добре впливає на смак напою.

Тепер коли ми трохи розібралися і вибрали собі кавоварку, треба знати, як готувати каву в ріжковій кавоварці?

Треба усвідомити, що всі кавоварки з ріжком вимагають ручного приготування еспрессо. У вас вже повинна бути куплена мелена кава або вам необхідно її змолоти безпосередньо прямо перед приготуванням напою.
Насамперед потрібно трохи прогріти систему подачі води, для цього ви женете гарячу воду через порожній ріжок. Вода пройде і нагріє всі трубочки, клапана і саму область заварювання кави. Після цього необхідно серветкою витерти ріжок і засипати в нього мелену каву. Утрамбувавши каву, закривайте ріжок і включайте подачу гарячої води. Обов'язково не забудьте викинути кавову макуха після приготування, інакше вона запліснявіє і буде видавати неприємний запах.
Щоб напій був завжди смачним, зернова кава або ж мелена кава повинна бути свіжою. У нашій статті "ЯК ЗБЕРІГАТИ КАВУ" ви можете прочитати, як зберегти смак і аромат кави в домашніх умовах. На смак кави впливає і правильне утрамбовання кави в ріжку. Вона повинна бути максимально притиснута темпером, але так щоб помпі було легко її продавити. Якщо ви будете робити все за правилами, то і кава вийде відмінна. 
Ми трохи забули, що так само можна використовувати монодози і чалди - це паперові фільтр-пакети, в яких вже запакован кава. Вони одноразові і дуже сильно полегшують процес приготування кави.

Де купити рожкову кавоварку в Києві?

В нашому магазині ви завжди можете купити рожкову кавоварку. Якщо у вас виникли додаткові питання я з радістю спробую вам допомогти. Звертайтеся за телефоном нашого магазину.

Вгору