0Порівняння товарів
Графік роботи:

Будні: 9:00-19:00 | Субота: 11:00-16:00

 

0
Мій кошик

Кава мелена

Мелена кава

Багато людей не уявляють ранок без чашки смачної кави, що бадьорить. Щоб максимально заощадити свій час, вони віддають перевагу розчинному продукту, який позбавлений практично всіх корисних властивостей і не дозволяє насолодитися всім багатством ароматів і смаків.
Відмінною альтернативою є мелена кава - вона також відрізняється швидким приготуванням, але при цьому зберігає всі ароматичні та смакові відтінки.

Переваги меленої кави

Мелена кава є дуже популярною серед кавоманів, так як за своїми характеристиками вона не поступається власноруч перемолотим зернам. У продукту є багато переваг.
1. Виготовляється з якісної сировини
Хорошу мелену каву виробляють з обсмажених за спеціальною технологією кавових зерен, вирощених в різних точках світу.
2. Зберігає всі свої корисні властивості
Після обсмажування зерна проходять процедуру помелу, що дозволяє зберегти ефірні масла, корисні властивості, а також і букет смаків, ароматів.
3. Дозволяє суттєво економити час
Виробники, які виготовляють мелену каву, дозволяють всім кавоманам забути про ранковому поспіху: перемелювати зерна самостійно тепер не потрібно. Можна відразу починати готувати улюблений напій в турці, а потім насолоджуватися його неповторним смаком.
Але є у такого продукту і один недолік. Так як він в основному продається в вакуумних упаковках, терміни зберігання після відкриття виявляються невеликими. Згодом продукт втрачає свій смак і аромат, стає прісним. В інтернет-магазині кави Brayval-coffee.com.ua ви завжди можете купити мелену каву на будь-який смак : мелена кава без кофеїну, якісна мелена кава, мелена кава для турки, кава мелена для кавоварки або кавомашини

Як виготовляють якісну мелену каву?

Перед тим, як потрапити на прилавок магазинів, кава мелена проходить дуже довгий шлях. З самого початку великі компанії купують зелені зерна, які потім обсмажуються за спеціальною технологією. Закуповується сировина в самих різних куточках світу - В'єтнам, Ефіопія, Індія, Колумбія, Бразилія.
Після того, як зерна були обсмажені, їх перемелюють до необхідної консистенції (про ступінь помолу кави розповімо трохи нижче). Всього налічується близько 200 сортів кави, але для виробництва меленого продукту використовуються зазвичай два найпоширеніших – мелена арабіка і мелена робуста.
Арабіка відрізняється наявністю характерної кислинки і досить сильного аромату, що і робить її популярною серед справжніх цінителів. Робуста - сорт досить гіркуватий і міцний, в чистому вигляді його практично не вживають. Вона відрізняється великим вмістом кофеїну, завдяки чому смаковий букет виявляється таким насиченим.
Робусту зазвичай додають до арабіки, оптимальним співвідношенням є 20% робусти і 80% арабіки. В такому випадку напій виходить досить яскравим за смаком і ароматом, володіє хорошим зарядом бадьористі і тонізуючими властивостями.
Смак кави багато в чому залежить і від регіону, з якого вона походить. Важливими виявляються навіть деталі: клімат, тип грунту, які рослини перебували поруч. Саме тому сорти за своїм букетом можуть сильно відрізнятися один від одного. Це стосується навіть кави, вирощеної на сусідніх плантаціях!

Ступень помолу меленої кави

Ступінь помоу грає велику роль при виборі якісної кави. З самого початку необхідно точно визначитися з тим, в якому посуді готуватиметься напій.
1. Для класичної турки або гейзерної кавоварки найкраще вибрати порошок найменшого помолу.
2. Еспрессо-машина і кавоварка з фільтром вимагають великий або середній помол, так як у випадку з дрібним можна домогтися прісного результату.
Вся необхідна інформація знаходиться на етикетці, де наведені всі необхідні дані. Найкраще проявить себе напій, в якому помол однорідний. Завдяки цьому порошок буде заварюватися рівномірно і віддавати всі свої корисні властивості. Багато відомих виробників після помелу ще додатково його просівають через спеціальні фільтри.
Розглянемо основні типи помелу і їх застосування.

  1. Великий. На обробку попередньо обсмажених зерен йде приблизно 10 секунд, а величина частинок в порошку досягає 0,6-0,8 мм. Такий продукт найкраще підійде для приготування в кавоварках, джезві або кавнику. Настоювати напій потрібно близько 7 хвилин, щоб кожна частинка розкрила себе.
    2. Середній. Досить універсальний варіант, який мелють протягом 13 секунд. На настоювання має йти близько 5 хвилин.
    3. Тонкий або дрібний помол. В цьому випадку обсмажені кавові зерна перемелюють протягом 18 секунд. Такий порошок найкраще підійде для роботи з кавоваркою, оснащеної фільтром. На заварювання в середньому знадобиться до 3 хвилин. Терміни зберігання такого продукту мінімальний. Особливо добре такий продукт підходить для кавоварок, що готують еспресо з меленої кави
    4. наддрібний. Ця кава добре підійде для класичного приготування в домашніх умовах - для варіння кава в турці.
    Що впливає на якість кави
    У світі дуже багато сортів кави, спробувати кожен вдасться навряд чи. завжди затребуваними залишаються тільки два види кави- арабіка і робуста. Від їх співвідношення значною мірою залежать смакові і ароматичні властивості готового напою.
    Якщо говорити в цілому, то на якість меленої кави впливає кілька важливих факторів.
    Клімат місцевостей, в яких росте сировину для подальшої обробки.
    2. Характеристика грунту, її склад.
    3. Співвідношення кількості сонячних днів до дощових.
    4. Вологість повітря і ряд інших аспектів.
    Існує кілька маркувань, що відрізняють якість кави:
    • мелена преміум (Кава мелена Danesi Gold 0,25 кг )
    • вищий сорт меленої кави (Мелена кава LAVAZZA QUALITA ORO (250г) )
    • перший сорт кави;
    • другий.
    Звичайно, найкращими за своїми смаковими і ароматичними характеристиками будуть варіанти, які стосуються вищої або преміальної категорії. Така продукція буде коштувати трохи дорожче, але при цьому ціна буде цілком виправданою. Саме в ньому збережені всі корисні властивості, якими повинен володіти благородний напій.
    Перший і другий сорт трохи поступається за своїми властивостями. Він не має вираженого смаку і аромату, тому справжні цінителі напою намагаються уникати таких покупок.

Яка гарна мелена кава? Як обрати?

Щоб вибрати хороша мелена кава, яка буде володіти шикарним насиченим смаком і ароматом, необхідно звертати увагу на ряд чинників.
1. Ступінь помолу
Про те, який буває помол, ми розповіли трохи вище. Звертати увагу на це потрібно для того, щоб підібрати оптимальний продукт для кавоварки, турки або будь-якого іншого способу. Зверніть увагу, що при приготуванні напою потрібно враховувати і ступінь помелу, в іншому випадку порошок не віддасть всі свої властивості.
2. Обжарка зерен
Смакові й ароматичні властивості кави можуть варіюватися в залежності і від ступеня обсмаження. Під час термічної обробки виділяються ефірні масла, завдяки чому мелений продукт буде володіти певними відтінками. Всього існує кілька стадій обсмаження:
• слабка;
• середня (Мелена кава Caffe Poli ARABICA 100% ж/б (250г))
• сильна ( Кава мелена ILLY Espresso ж/б DARK 0,25 кг )
• максимальна.
Вибір необхідного продукту багато в чому залежить від смакових уподобань кожного кофемана. Так, для зерен, що пройшли слабку обжарку, характерний не надто виражений смак і аромат. Найоптимальнішими є середня і сильна ступінь - вони дуже збалансовані за всіма важливими параметрами.

Любителям міцного напою, що бадьорить припаде до смаку максимальний ступінь. Але зверніть увагу на те, що такий продукт буде зберігатися мінімальний термін. Експерти наполягають на тому, що самим смачним і корисним є свіжообжарена кава: саме такі зерна володіють всім спектром ароматичних і смакових властивостей.
Смажені зерна кави можна зберігати тільки протягом 4 місяців у відкритому вигляді- після цього вони стають непридатними.
3. Ціна і дата виробництва
Експерти рекомендують любителям меленої кави купувати продукт, який був розфасований і надійшов у продаж недавно. Саме така продукція дозволяє насолодитися всіма найтоншими відтінками напою. Відмінним варіантом буде також і купити кав
у, якя змелена в торговій точці прямо перед вами.
Ціна теж має значення. Не варто звертати увагу на занадто дешеву продукцію - як правило, для її приготування використовується саме неякісну сировину. Найкраще зупиняти увагу на відомих виробників, які себе високого зарекомендували. Наприклад мелена кава Lavazza мелена кава Nero Aroma, мелена кава Trevi, Віденська мелена кава
4. Смакові добавки
Ставлення до різних смакових добавок у кожної людини своє. Ми ж рекомендуємо всім, кому дорого стан свого здоров'я, зробити вибір в сторону натурального продукту без добавок. Пов'язано це з тим, що більшість виробників використовують синтетичні добавки, які негативно впливають на організм людини.
Якщо вам до душі прян
а кава, то її завжди можна приготувати самостійно. Натуральні спеції допоможуть домогтися бажаного смаку і аромату, при цьому навіть принесуть користь здоров'ю. Урізноманітнити чашечку улюбленого напою можна по-різному:
• натуральної ваніллю і корицею;
• дрібкою мускатного горіха;
• натуральним перцем;
• кардамоном та іншими добавками на ваш смак.
Таку каву почали готувати ще в стародавні часи - можна продовжувати традиції предків і кожен раз насолоджуватися оригінальним смаком.
5. Упаковка
Щоб мелен
а кава зберігала свій аромат і смак, необхідно звертати увагу на якісно упакований продукт. Основна вимога - герметичність. Найчастіше можна зустріти товар, запакований в м'які брикети і фольгу, а також і в тверду тару, виконану з металу.
Такий продукт відмінно зберігає всі корисні властивості напою. Зберігати відкритий мелену каву занадто довго небажано: продукт почне поступово втрачати свої властивості і стане несмачним і неароматним.

Де купити мелену каву в Києві

Якщо ви шукайте, де в києві купити мелену каву, то залишайте заявку в кавовому інтернет-магазині Brayval-coffee. Наші менеджери допоможуть підібрати мелену каву без кофеїну, з кислинкою або без кислинки під ваш смак. Ми зробимо терміново доставку по Києву будь-якої кави або можемо відправити по  Україні.

Сортування:
Вгору