Кількість
|
Вартість
|
||
|
« Копи Лювак »(Kopi Luwak) - Самий рідкісний і дорогий кави родом з Індонезії, відомий завдяки специфічному способу обробки кавового зерна. Цей елітний кави виготовляють не з певного сорту кави, а з кавових зерен,які пройшли« обробку »в кишечнику невеликого звірка сімейства віверрових - лювака. Слово «копи» на індонезійському діалекті малайської мови означає «кава», а «лювак» - місцева назва мусанг азійський, або малайської пальмової куниці. Лювак живе на деревах і харчується плодами кавового дерева. Процес виробництва кави «Копи Лювак» полягає в тому, що люваки поїдають стиглі плоди кавового дерева, але переварюють лише навколишню кавових зерна м'якоть, а самі зерна проходять через його травну систему, де під впливом певних ензимів піддаються ферментації. Не переварені зерна кави потім збираються людьми,їх миють і сушать на сонці. Кава «Копи Лювак» відрізняється збалансованим смаком з делікатною гірчинкою і приємним шоколадно-карамельним відтінком і яскравим насиченим ароматом "