Чому кава втрачає міцність і насиченість?

Виявляється її потрібно зберігати по особливому? Ці болісні питання виникають у багатьох любителів смачного напою вже не одне покоління. Кожен кофеман хоче, щоб кава була завжди в кращій формі довше або завжди. У цій статті ми детально напишемо, як, в якій тарі і за яких умов ви зможете зберегти якість і смак кави протягом довгого часу.

Щоб розібратися в цьому питанні ми вивчили багато форумів, книг, думок знавців і любителів напою. Трохи поворожили на картах, прочитали декілька старовинних книг чаклунів і тепер ми можемо розповісти все в найдрібніших подробицях. З початку потрібно зрозуміти, як довго ви збираєтеся зберігати мелену або зернову каву. Її можна купити багато і на довго, а можна купити трохи, але балувати себе протягом декількох місяців. У будь-якому випадку ми хочемо пити якісну, не виснажену каву. Відразу скажемо, що найкраще купувати каву невеликими партіями і краще зернову не мелену. Так вона довше збереже свої смакові і корисні властивості.

Коли кава росте на плантаціях, весь свій неповторний смак вона бере з природи. На це впливає промені сонця, тепло, вологість і якість повітря і грунту. Саме зміни цих показників призводить до різних видів кави з різним смаком. Однак після обсмажування кавових зерен всі ці фактори навпаки прагнуть погіршити наш з вами напій.
Давайте спробуємо уникнути згубного впливу всього цього:


Найкраща тара для кави

1. Найчастіше люди зберігають каву в тому ж пакеті або пачці в якій вони її і купили. Це хороший вибір, але тільки якщо це фольгований пакет з зіплоком і повітряним клапаном. В такому пакеті зерно не буде вбирати сторонні запахи, зворотний клапан дозволить виходити газам назовні, але не буде впускати назад повітря. Перед тим як закрити зіпзамок, потрібно якомога сильніше скрутити пакет, щоб видалити якомога більше повітря з нього, тоді кава не буде так швидко окислюватися. Ну і нарешті пакет захищає нашу каву від прямих сонячних променів і руйнівної вологи.
2. Банки зі скла і кераміки хороший варіант для зберігання кави, але менш надійний ніж пакети, тому що в банках немає зворотного клапана і часто кришки не прилягають щільно, а це веде за собою вільне проникнення повітря всередину і як наслідок окислення кавових масел, які відповідають за смакові якості зерна. Бажано, щоб банка була непрозорою, щоб сонечко випадково не зіпсувало наш напій. У банки є ще один недолік, при закритті ви не можете її скрутити як пакет і вичавити з неї все зайве повітря.
3. Металеві банки мають всі позитивні і негативні властивості керамічних, але метал має властивість передавати вмісту запах і смак металу
4. Пластмасові контейнери це найгірший варіант, так як має всі негативні властивості. Тому ми не рекомендуємо купувати або залишати каву в таких умовах.

Як обрати місце для кави

1. Найбільш вдалий для цього місце це кухонна шафа. Так, звичайний кухонна шафа, де у вас стоїть посуд. Тут відповідна температура, не буває світла, мало вологи і немає зайвого тепла. Просто виберіть шафу, куди ви рідше заглядаєте, щоб туди не потрапляло сонце і подалі від духовки з плитою. 
Ви напевно чули, що каву можна або потрібно зберігати в холодильнику. Однак ми не рекомендуємо цього робити. Кожен раз коли ви будете діставати каву, на ній через зміни температури буде утворюватися конденсат. А він в свою чергу кожен раз буде вбиратися в зерно залишаючи в ньому небажані запахи і смаки.
2. Морозильна камера
Морозильник ще гірше впливає на каву ніж холодильник, так як перепад температури ще вище. Однак для довгого зберігання кави без щоденного використання морозильна камера підійде найкраще. Ми радимо заморозити каву, відразу ж після її обсмажування, так ви зможете зберегти більше корисних властивостей і смак кави і продовжити життя зерен на два-три місяці.
Кілька правил для зберігання вашої кави в морозильнику:
Потрібно запакувати каву в темну, непрозору і щільно закриту упаковку, щоб уникнути попадання зайвого і не бажаного повітря і льоду всередину.
Постарайтеся якомога рідше діставати каву з холоду, щоб вона не піддавалося зміни температури.
Перед тим як приготувати напій, потрібно нагріти кавові зерна до кімнатної (22 градуси) температури, щоб крижані зерна не зіпсували вам смак напою.
Не потрібно зберігати каву в морозилці більше 3 місяців.

Ще один лайфхак: ви можете зберігати каву в морозильнику і кожен день насолоджуватися бадьорим ароматом. Досить розділити ваші запаси, на маленькі порції. :)

Отже, якщо сказати коротко, то:
купуємо каву в маленьких фольгованих пакетах, вміст якого ви зможете випити за 1-2 тижні.
-Зберігайте ваші запаси в темному і сухому місці.
вибирайте якісну каву

У нашому магазині ви завжди можете вибрати свіжообжарену каву в маленьких і великих упаковках. А ми завжди з радістю зробимо доставку кави безкоштовно по Києву.