Яку каву обрати?

Кава - окремий вид мистецтва. Це тотальна різноманітність смаків і приголомшлива наука. У природному середовищі існує багато видів кавових дерев, від карликових чагарників до величезних велетнів, висотою більше 10 метрів. Виділяють 4 основних види:

- Арабіка;

- Робуста;

- Ліберіка;

- Ексцельса.

Саме Арабіка і Робуста стали лідером у виробництві і переробляються в усьому світі. Ліберіка часто використовують для виготовлення сумішей, які в результаті додають напою міцність.

Арабіка

Ще з VI століття почалася історія арабіки. Ефіопія, колоритна африканська держава, є її батьківщиною. Зростає це дерево на висоті понад 1 тис. метрів на гірських схилах. Дерево арабіки не переносить значні перепади температур, потребує живильного ґрунту з мінеральним складом. Якщо розглядати зовнішній вигляд арабіки, то візуально воно нагадує овал. Це два довгих зерна, опуклих з одного боку. Дуже часто багато хто розуміє під сортами кави не те, що потрібно. Наприклад, можна пошукати в інтернеті інформацію про сорти кави та ви знайдете дуже багато чого, крім самих сортів кави. Coogle вам покаже країни-виробники або найпопулярніші бренди. Насправді, сорти кави - це нові різновиди кавових дерев.

Тіпіка, Бурбон, Марагоджип, Катура - це одні з найвідоміших сортів арабіки. Ця кава дуже смачна, м'яка, трохи з кислинкою. Важливо, що на смак кави дуже впливає її рівень обсмаження. Якщо обсмажити каву правильно, то вона стане корисною для організму людини, наситить вітамінами. Обжарка може бути:

- світлою,

- середньою;

-темною.

У першому варіанті, коли обсмажування світле, то зерна будуть також світлими, а смак кави з кислинкою. Солодко-гіркі нотки будуть відчуватися при середному обсмажуванні, смак буде більш збалансований, але трошки з кислинкою. При темному обсмажуванні відчуваються гірко-солодкі нотки. Сам смак дуже насичений і оксамитовий.

Компанія Brayval-coffee рекомендує спробувати 100 відсоткову арабіку, яка вирощувалася в одному регіоні і була зібрана в певний час. Це називається моносорті.

Саме в нашому магазині ви зможете знайти каву на будь-який смак. Що може бути краще, ніж чашечка запашної кави рано вранці? Наприклад, Isla моноарабіка Колумбія, яка є у нас? Дивіться інформацію про цю каву і багато інших на сайті Brayval-coffee.

Рабуста

Рабуста зростає в екваторіальних лісах Азії і Африки. Процес вирощування кардинально відрізняється від вирощування арабіки. Це дуже витривала рослина. Вона витримує негативний вплив шкідників, стійко переносить перепади температур. Зерна круглі і більш дрібні, по центру з смужкою. Рабуста має в 2-3 рази більше кофеїну ніж арабіка, яка містить до 3% кофеїну. Дубильні речовини у великій кількості містяться в Рабусті. Вони надають терпкий смак і незначну гіркоту. Чим вище показник обсмаження зерна, тим більше відчувається гіркота кави.

Щоб зробити правильний вибір, спробуйте різні сорти, замовивши каву в магазині Brayval-coffee. Пробуйте, дегустуйте і вибирайте саме те, що ближче вам до душі. Ми будемо раді вас бачити в якості клієнтів, дорогі кавомани.